Vegetariánské gyoza
Vegetariánské gyoza
🥟 Vegetariánské gyoza a sójová omáčka s černým česnekem
Tyto domácí Vegetariánské gyoza jsou plněné tofu a křupavou zeleninou a dochucené naší sójovou omáčkou s černým česnekem a mangovým octem Oliviers&Co. A jako třešnička na dortu? Krémová arašídová omáčka, okořeněná několika kapkami olivového oleje s chilli 🔥
🫒 Použité produkty Oliviers&Co:
Sójová omáčka s černým česnekem 🖤
Čerstvě lisovaný olivový olej s chilli🌶️
🌿 Tento recept je ideální pro ohromení vašich hostů nebo pro potěšení sebe sama.
🛒 Na trhu
3 stroužky česneku
40 g čerstvého zázvoru
200 g pevného tofu
200 g hub
2 mrkve
2 jarní cibulky
150 g špičatého zelí
Špetka mořské soli
3 lžíce hladkého arašídového másla
4 až 5 lžic vody
Šťáva z ½ limetky
1 svazek čerstvého koriandru
1 až 2 lžíce pražených sezamových semínek
1 balení listů na gyozy
Příprava Vegetariánské gyoza :
NÁPLŇ
Česnek a zázvor nakrájejte na jemno (dobře se hodí mini sekáček) a několik minut je restujte na pánvi s vysokými okraji s trochou olivového oleje La Classique.
Tofu, houby, mrkev, jarní cibulku a zelí nakrájejte na jemno – k tomu se hodí kuchyňský robot.
Přidejte je do pánve a restujte 4 až 5 minut.
Mírně snižte teplotu, přidejte sójovou omáčku s černým česnekem, mangový ocet a špetku soli.
Několik minut dobře promíchejte a poté odstavte z ohně. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte trochou sójové omáčky nebo soli.
OMÁČKA
Rozšlehejte nebo smíchejte arašídové máslo a vodu. Zpočátku se může oddělit – pokračujte v míchání, dokud nezískáte homogenní konzistenci.
Přidejte limetkovou šťávu, sójovou omáčku s černým česnekem a mangový ocet. Míchejte, dokud omáčka nebude hladká.
Pokud je omáčka podle vašeho vkusu příliš tekutá, přidejte trochu více arašídového másla, ale nezapomeňte ochutnat a vyvážit chutě.
GYOZAS
Vezměte list gyozy, navlhčete okraje a dejte 1 čajovou lžičku náplně na jednu polovinu – nechte asi 0,5 cm volného okraje.
Přeložte list na polovinu a dobře přitlačte kolem náplně, aby se okraje slepily.
V případě potřeby navlhčete prsty, aby těsto lépe přilnulo. Vytvořte 4 až 5 malých záhybů podél uzavřeného okraje, abyste získali tvar půlměsíce.
Gyozy postupně pokládejte na povrch posypaný kukuřičným nebo bramborovým škrobem, aby se neslepily.
Opečte je na pánvi s trochou olivového oleje La Classique, dokud spodní strana nebude dozlatova opečená a křupavá.
Poté přidejte do pánve trochu vody, přikryjte pokličkou a nechte 4 až 5 minut dusit.
PODÁVÁNÍ
Na dno servírovací misky naneste trochu omáčky, na ni rozložte gyozy a pokapejte je trochou chilli oleje.
Na závěr posypte čerstvým koriandrem a několika praženými sezamovými semínky.
Dobrou chuť! 🫶