Rillette z tresky nebo hejka s maracujou

S tímto receptem si můžete snadno připravit vlastní rybí rillette z bílých ryb, například z tresky nebo tresky jednoskvrnné. Chutná skvěle a příprava nezabere mnoho minut. Rillette lze připravit s předstihem a nechat v chladničce, dokud ji nebudete podávat.
Jemnou chuť ryby doplníme maracujou a chuťové tóny umocníme naším gurmánským octem s maracujou a divokým francouzským tymiánem. Kombinace je fantastická!
Rillette z mořských ryb podávejte jako lahodný předkrm nebo jako krásný doplněk k obědu.
Tip! Zeptejte se svého místního rybáře, co je právě v sezóně. Treska a hejno jsou v tomto receptu velmi chutné, ale můžete použít i jiné jemné bílé ryby.
|
Počet 4 osoby
|
Pracovní doba 15 min | Celkový čas 40 min |
Ingredience
U Oliviers & Co
1 lžíce octa s maracujou a tymiánem
🛒 Na trhu
300 g očištěného tresky nebo tresky jednoskvrnné
125 g přírodního smetanového sýra
2 šalotky
1 hrst nasekaného koriandru
2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
1 maracuja

Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Rybu osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut nebo dokud není ryba měkká a nerozpadá se na kousky. Nechte rybu vychladnout.
V misce smíchejte nasekanou šalotku, nasekaný koriandr, nastrouhaný zázvor, maracujový ocet a smetanový sýr.
Přidejte vychladlou rybu, dužinu maracuji a trochu olivového oleje a vše rozmačkejte vidličkou. Dochutíme trochou mořské soli a čerstvě mletým pepřem.
Nechte vychladnout v lednici a podávejte s trochou dobře opečeného chleba.
Bon appétit !
