Rillette z tresky nebo hejka s maracujou

Dec 9, 2025by Lucie Leblon
Recept | Rillette z tresky nebo hejka s maracujou | Oliviersandco

S tímto receptem si můžete snadno připravit vlastní rybí rillette z bílých ryb, například z tresky nebo tresky jednoskvrnné. Chutná skvěle a příprava nezabere mnoho minut. Rillette lze připravit s předstihem a nechat v chladničce, dokud ji nebudete podávat.

Jemnou chuť ryby doplníme maracujou a chuťové tóny umocníme naším gurmánským octem s maracujou a divokým francouzským tymiánem. Kombinace je fantastická!

Rillette z mořských ryb podávejte jako lahodný předkrm nebo jako krásný doplněk k obědu.

Tip! Zeptejte se svého místního rybáře, co je právě v sezóně. Treska a hejno jsou v tomto receptu velmi chutné, ale můžete použít i jiné jemné bílé ryby.

Počet 4 osoby
Pracovní doba 15 min Celkový čas 40 min

Ingredience

U Oliviers & Co

1 lžíce octa s maracujou a tymiánem

Vánoční olivový olej

Mořská sůl

Směs pepře

🛒 Na trhu

300 g očištěného tresky nebo tresky jednoskvrnné

125 g přírodního smetanového sýra

2 šalotky

1 hrst nasekaného koriandru

2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru

1 maracuja

Recept | Rillette z tresky nebo hejka | Oliviersandco

Postup

Předehřejte troubu na 160 °C. Rybu osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut nebo dokud není ryba měkká a nerozpadá se na kousky. Nechte rybu vychladnout.

V misce smíchejte nasekanou šalotku, nasekaný koriandr, nastrouhaný zázvor, maracujový ocet a smetanový sýr.

Přidejte vychladlou rybu, dužinu maracuji a trochu olivového oleje a vše rozmačkejte vidličkou. Dochutíme trochou mořské soli a čerstvě mletým pepřem.

Nechte vychladnout v lednici a podávejte s trochou dobře opečeného chleba.

Bon appétit !

Produkt | Gurmánský ocet z maracuji infuzovaný tymiánem, elegantně zabalený, ideální pro dochucování salátů a marinád | Oliviersandco