Salát s mozzarellou, jahodami a granátovým jablkem

2. 10. 2024

O receptu

Tento rychlý a zdravý salát je skvělý snadný oběd nebo lehký předkrm. Měkká mozzarella poskytuje pěkný kontrast s pikantními semínky granátového jablka. Olivový olej a sladkost octa z granátového jablka jsou perfektní kombinací pro dokončení tohoto originálního a lahodného salátu.

Ingredience

Ve společnosti Oliviers&Co

  • 4 polévkové lžíce. Italský olivový olej
  • 4 polévkové lžíce. sladkost octa z granátového jablka
  • Camargue sůl
  • Pepř

Na trhu

  • 4 šálky míchaného salátu, opláchnutého a vysušeného
  • 16 jahod, nakrájených na čtvrtky
  • 1 meloun, nakrájený na tenké plátky nebo kuličky
  • 24 malých kuliček mozarrelly
  • 1,5 šálku semínek granátového jablka
  • Čerstvá máta

Provedení

Míchaný salát rozdělte a naaranžujte na každý talíř.
Přidejte jahody, meloun a mozzarellu.
Dochuťte olivovým olejem a octem z granátového jablka. Přidejte čerstvou mátu a semínka granátového jablka.
Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte a užívejte si!