ZIMNÍ SALÁT POMERANČ A GRANÁTOVÉ JABLKO

26. 2. 2025by Lucie Leblon
ZIMNÍ SALÁT POMERANČ A GRANÁTOVÉ JABLKO

O RECEPTU - ZIMNÍ SALÁT POMERANČ A GRANÁTOVÉ JABLKO

Recept na lehký a ovocný salát plný vitamínů pro špičkový zimní výkon!

INGREDIENCES

Od Oliviers&Co
4 lžíce čerstvě bazalkový olivový olej
4 lžíce čerstvě organický olivový olej se zeleným citronem
1 PL balzamikového octa Modena - zlatá kvalita
1 PL malinový ocet 
1 polévková lžíce fíkové tapenada

Na trhu
6 pomerančů
1 červená cibule
2 červené endivie
1 granátové jablko

REALIZACE

Červenou cibuli nakrájejte na jemno pomocí mandolíny. Otevřete granátové jablko a vymačkejte z něj semínka a šťávu. Oloupejte pomeranče a nakrájejte je na plátky.

Na šest talířů položte listy endivie a na ně položte pomeranče. Přidejte cibuli a semínka granátového jablka.

V misce smíchejte šťávu z granátového jablka, olivový olej, malinový ocet, balzamikový ocet, olivový a bazalkový olej a olivový a limetkový olej.

Každý talíř pokapejte zálivkou a podávejte vychlazený.