Parmezánové taštičky, sýr Comté a fíkové chutney

O receptu
Ideální recept ke svátečním jídlům, a zejména k tomuto skvělému předkrmu obohacenému o italský olivový olej.
Složení
V Oliviers & Co
- Italský olivový olej
Na trhu
- 1 sklenice fíkového chutney
- 85 g parmezánu
- 55 g sýra Comté nakrájeného na proužky
Realizace
Předehřejte troubu na 200 °C.
Plech vyložený pergamenem na pečení posypte lžící parmazánu. Pomocí lžíce ho rozetřete tak, aby pokryl kruh o průměru 6 cm. Totéž udělejte se zbytkem parmazánu.
Pečte v troubě 5 až 10 minut dozlatova.
Vyjměte je z trouby, opatrně je odlepte a ihned je položte na vál, abyste získali požadovaný zahnutý tvar. Nechte vychladnout.
Dlaždice potřete lžičkou fíkového chutney a na každou z nich přidejte několik plátků sýra Comté. Přidejte několik kapek olivového oleje a podávejte.