Parmezánové taštičky, sýr Comté a fíkové chutney

2. 10. 2024by Erwan WERTHE

O receptu

Ideální recept ke svátečním jídlům, a zejména k tomuto skvělému předkrmu obohacenému o italský olivový olej.

Složení

V Oliviers & Co

  • Italský olivový olej

Na trhu

  • 1 sklenice fíkového chutney
  • 85 g parmezánu
  • 55 g sýra Comté nakrájeného na proužky

Realizace

Předehřejte troubu na 200 °C.

Plech vyložený pergamenem na pečení posypte lžící parmazánu. Pomocí lžíce ho rozetřete tak, aby pokryl kruh o průměru 6 cm. Totéž udělejte se zbytkem parmazánu.

Pečte v troubě 5 až 10 minut dozlatova.

Vyjměte je z trouby, opatrně je odlepte a ihned je položte na vál, abyste získali požadovaný zahnutý tvar. Nechte vychladnout.

Dlaždice potřete lžičkou fíkového chutney a na každou z nich přidejte několik plátků sýra Comté. Přidejte několik kapek olivového oleje a podávejte.