Dlaždice s parmazánem, Comté a fíkovým chutney

2. 10. 2024

O receptu

Ideální recept, který doplní vaše sváteční jídla, a zejména tento skvělý předkrm obohacený italským olivovým olejem.

Ingredience

Ve společnosti Oliviers&Co

  • Italský olivový olej

Na trhu

  • 1 sklenice fíkového chutney
  • 85 g parmazánu
  • 55 g Comté, nakrájeného na proužky

Provedení

Troubu předehřejte na 200°C.

Na plech vyložený pečicím papírem nasypeme lžíci. parmazán. Lžící trochu rozetřete, aby pokryla kruh o velikosti přibližně 6 cm. To samé udělejte se zbytkem parmazánu.

Pečte v troubě 5 až 10 minut, dokud nejsou pěkně nahnědlé.

Vyndejte je z trouby, opatrně je odloupněte a ihned položte na vál, aby dostaly požadovaný zakřivený tvar. Nechte je vychladnout.

Distribuujte lžičku. fíkového chutney na dlaždice, přidejte na každou z nich několik proužků sýra Comté. Přidejte pár kapek olivového oleje a podávejte.