Pikantní marinovaná makrela

2. 10. 2024

O receptu

Gurmánský recept na makrelu marinovanou v bio olivovém oleji a čerstvě vymačkaném citronu.

Ingredience

Ve společnosti Oliviers&Co

  • BIO čerstvě vymačkaný citron a olivový olej
  • 3 polévkové lžíce. sladkost octa z granátového jablka
  • Sůl a bylinky na ryby

Na trhu

  • 8 filet z makrely
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvý zázvor
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru

Provedení

Ocet z granátového jablka nalijte do hrnce s prolisovaným česnekem, polovinou nasekaného koriandru a nastrouhaným zázvorem, nechte na mírném ohni vychladnout. Přidejte 8 polévkových lžic. citronový olej a 1 lžička. sůl a bylinky.

Opláchnuté a osušené filety makrely vložte do misky kůží nahoru a zalijte marinádou. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 45 minut marinovat.

Scezené filety makrely vložíme pod gril kůží dolů, grilujeme je 5 minut a podáváme s lehce ogrilovanými cuketovými tagliatelle.

Pokapeme citronovým olejem, osolíme a opepříme. Posypeme zbylým nasekaným koriandrem a podáváme.