Pikantní marinovaná makrela
O receptu
Gurmánský recept na makrelu marinovanou v bio olivovém oleji a čerstvě vymačkaném citronu.
Ingredience
Ve společnosti Oliviers&Co
- BIO čerstvě vymačkaný citron a olivový olej
- 3 polévkové lžíce. sladkost octa z granátového jablka
- Sůl a bylinky na ryby
Na trhu
- 8 filet z makrely
- 1 stroužek česneku
- Čerstvý zázvor
- 1/2 svazku čerstvého koriandru
Provedení
Ocet z granátového jablka nalijte do hrnce s prolisovaným česnekem, polovinou nasekaného koriandru a nastrouhaným zázvorem, nechte na mírném ohni vychladnout. Přidejte 8 polévkových lžic. citronový olej a 1 lžička. sůl a bylinky.
Opláchnuté a osušené filety makrely vložte do misky kůží nahoru a zalijte marinádou. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 45 minut marinovat.
Scezené filety makrely vložíme pod gril kůží dolů, grilujeme je 5 minut a podáváme s lehce ogrilovanými cuketovými tagliatelle.
Pokapeme citronovým olejem, osolíme a opepříme. Posypeme zbylým nasekaným koriandrem a podáváme.