Jehněčí špízy na způsob kofty s jogurtovou omáčkou
O receptu
Recept na bázi marinovaného jehněčího, lehce kořeněného, s orientálními příchutěmi.
Ingredience
Ve společnosti Oliviers&Co
- 2 lžičky Zaatarská směs
- Směs soli a bylinek na maso
- BIO olivový a citronový olej
- Pepř
Na trhu
- 700 g jehněčího, nakrájeného
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 snítky plocholisté petržele
- 2 snítky máty
- 2 špetky skořice
- 2 řecké jogurty
Provedení
Planču (nebo gril) zapalte a dřevěné špízy namočte do studené vody (aby se při vaření nepřipálily).
V misce smíchejte jogurty s 1 lžičkou. směsi Zaatar a 1 polévková lžíce. olivový a citronový olej a nechte vychladnout.
Cibuli nastrouháme, česnek nasekáme nadrobno a bylinky nasekáme. Smíchejte je v salátové míse s masem. Přidejte skořici, zbývající zaatarskou směs a 1 polévkovou lžíci. olivový a citronový olej, posypte směsí soli a bylinek a pepřem. Vše dobře promíchejte.
Směs rozdělte na 12 dílů a navlhčenýma rukama namotejte maso na malé párky kolem dřevěných trsátek, dobře přitlačte, aby drželo.
Špízy opékejte na plancha z každé strany 6 až 8 minut a několikrát je otočte.
Podáváme s restovanou zeleninou pokapanou olivovým a citronovým olejem a jogurtovou omáčkou.