Jehněčí špízy na způsob kofty s jogurtovou omáčkou

2. 10. 2024

O receptu

Recept na bázi marinovaného jehněčího, lehce kořeněného, ​​s orientálními příchutěmi.

Ingredience

Ve společnosti Oliviers&Co

  • 2 lžičky Zaatarská směs
  • Směs soli a bylinek na maso
  • BIO olivový a citronový olej
  • Pepř

Na trhu

  • 700 g jehněčího, nakrájeného
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 snítky plocholisté petržele
  • 2 snítky máty
  • 2 špetky skořice
  • 2 řecké jogurty

Provedení

Planču (nebo gril) zapalte a dřevěné špízy namočte do studené vody (aby se při vaření nepřipálily).

V misce smíchejte jogurty s 1 lžičkou. směsi Zaatar a 1 polévková lžíce. olivový a citronový olej a nechte vychladnout.

Cibuli nastrouháme, česnek nasekáme nadrobno a bylinky nasekáme. Smíchejte je v salátové míse s masem. Přidejte skořici, zbývající zaatarskou směs a 1 polévkovou lžíci. olivový a citronový olej, posypte směsí soli a bylinek a pepřem. Vše dobře promíchejte.

Směs rozdělte na 12 dílů a navlhčenýma rukama namotejte maso na malé párky kolem dřevěných trsátek, dobře přitlačte, aby drželo.

Špízy opékejte na plancha z každé strany 6 až 8 minut a několikrát je otočte.

Podáváme s restovanou zeleninou pokapanou olivovým a citronovým olejem a jogurtovou omáčkou.