STŘEDOMOŘSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

24. 2. 2025by Lucie Leblon
STŘEDOMOŘSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

O RECEPTU

Bramborový salát se v této středomořské verzi klasického bramborového salátu potkává s vaječným salátem. Skvěle se hodí na piknik nebo skupinové jídlo.

INGREDIENCE 

Od Oliviers&Co
2 lžíce BÍLÝ BAZALKOVÝ OCET Z MODENY
6 lžic italského olivového oleje
Camargue sůl
Pepř

Na trhu
1 středně velký římský salát
450g Brambory do salátů 
4 vejce uvařená natvrdo
Majonéza

REALIZACE 

Oloupejte brambory a uvařte je ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou. Slijte je a dejte stranou.

Oloupejte a nahrubo nakrájejte vařená vejce. Omyjte a osušte salát a natrhejte listy na velké plátky. Brambory nakrájejte na velké plátky.

Salát, plátky brambor a vejce navrstvěte do velké mísy.

V malé misce smíchejte majonézu, olivový olej a bílý bazalkový ocet z modeny.

Lehce promíchejte s omáčkou, dokud se všechny ingredience neobalí. Podle chuti posypte solí a pepřem.

Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.