STŘEDOMOŘSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

O RECEPTU
Bramborový salát se v této středomořské verzi klasického bramborového salátu potkává s vaječným salátem. Skvěle se hodí na piknik nebo skupinové jídlo.
INGREDIENCE
Od Oliviers&Co
2 lžíce BÍLÝ BAZALKOVÝ OCET Z MODENY
6 lžic italského olivového oleje
Camargue sůl
Pepř
Na trhu
1 středně velký římský salát
450g Brambory do salátů
4 vejce uvařená natvrdo
Majonéza
REALIZACE
Oloupejte brambory a uvařte je ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě, dokud nezměknou. Slijte je a dejte stranou.
Oloupejte a nahrubo nakrájejte vařená vejce. Omyjte a osušte salát a natrhejte listy na velké plátky. Brambory nakrájejte na velké plátky.
Salát, plátky brambor a vejce navrstvěte do velké mísy.
V malé misce smíchejte majonézu, olivový olej a bílý bazalkový ocet z modeny.
Lehce promíchejte s omáčkou, dokud se všechny ingredience neobalí. Podle chuti posypte solí a pepřem.
Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.