PEČENÝ CHŘEST

16. 6. 2025by Lucie Leblon

Asperges rôties au four

Čerstvý chřest pečený v troubě s trochou parmazánu pro ještě větší pochutnání. Ideální pro sdílení

Ingredience

🌿Oliviers&Co

Grand cru Triboli

Fleur de sel 

🛒Na trhu

1 lžíce citronové šťávy

1 svazek tenké chřestové výhonky, očištěné

2 lžíce strouhaného parmazánu

1 stroužek česneku, nasekaný

trochu nasekaného koriandru

 

🍳Příprava

Předehřejte troubu na 220 °C.

Čerstvé chřestové výhonky vložte do pekáče a pokapejte olivovým olejem. Promíchejte, aby se olej rovnoměrně rozprostřel po chřestu. Přidejte parmazán, česnek a podle chuti osolte.

Rozložte chřest v jedné vrstvě na plech. Pečte v troubě, dokud nezměkne, asi 12 až 15 minut podle tloušťky.

Těsně před podáváním pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem a posypte parmazánem a koriandrem.