Grand cru
jarní recepty s chřestem
pečený chřest recept
recept na chřest v troubě
rychlý zeleninový recept
velikonoční recepty
zdravé přílohy
PEČENÝ CHŘEST
Čerstvý chřest pečený v troubě s trochou parmazánu pro ještě větší pochutnání. Ideální pro sdílení
Grand cru Triboli
Fleur de sel
🛒Na trhu
1 lžíce citronové šťávy
1 svazek tenké chřestové výhonky, očištěné
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku, nasekaný
trochu nasekaného koriandru
🍳Příprava
Předehřejte troubu na 220 °C.
Čerstvé chřestové výhonky vložte do pekáče a pokapejte olivovým olejem. Promíchejte, aby se olej rovnoměrně rozprostřel po chřestu. Přidejte parmazán, česnek a podle chuti osolte.
Rozložte chřest v jedné vrstvě na plech. Pečte v troubě, dokud nezměkne, asi 12 až 15 minut podle tloušťky.
Těsně před podáváním pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem a posypte parmazánem a koriandrem.