Marinovaný makrela s kyselým nádechem

2. 10. 2024by Lucie Leblon

O receptu

Chutný recept na marinovaného makrelu s olivovým olejem a čerstvě lisovaným BIO citronem.

Ingredience

V Oliviers&Co

  • Olivový olej a čerstvě lisovaný BIO citron
  • 3 lžíce sladkého granátového octa
  • Sůl a bylinky na ryby

 

 

Na trhu

  • 8 filetů makrely
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvý zázvor
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru

Příprava

Do hrnce nalijte granátový ocet, přidejte rozmačkaný česnek, polovinu nasekaného koriandru a nastrouhaný zázvor, zahřívejte na mírném ohni. Přidejte 8 lžic olivového oleje s citronem a 1 lžičku soli a bylinek.

Na talíř položte opláchnuté a osušené filety makrely, kůží nahoru, a přelijte je marinádou. Zakryjte potravinovou fólií a nechte marinovat 45 minut.

Filety makrely slijte a položte je pod gril, kůží nahoru, grilujte 5 minut a podávejte s lehce grilovanými cuketovými tagliatellami.

Pokapejte citronovým olejem, osolte a opepřete. Posypte zbylým nasekaným koriandrem a podávejte.