Marinovaný makrela s kyselým nádechem

O receptu
Chutný recept na marinovaného makrelu s olivovým olejem a čerstvě lisovaným BIO citronem.
Ingredience
V Oliviers&Co
- Olivový olej a čerstvě lisovaný BIO citron
- 3 lžíce sladkého granátového octa
- Sůl a bylinky na ryby
Na trhu
- 8 filetů makrely
- 1 stroužek česneku
- Čerstvý zázvor
- 1/2 svazku čerstvého koriandru
Příprava
Do hrnce nalijte granátový ocet, přidejte rozmačkaný česnek, polovinu nasekaného koriandru a nastrouhaný zázvor, zahřívejte na mírném ohni. Přidejte 8 lžic olivového oleje s citronem a 1 lžičku soli a bylinek.
Na talíř položte opláchnuté a osušené filety makrely, kůží nahoru, a přelijte je marinádou. Zakryjte potravinovou fólií a nechte marinovat 45 minut.
Filety makrely slijte a položte je pod gril, kůží nahoru, grilujte 5 minut a podávejte s lehce grilovanými cuketovými tagliatellami.
Pokapejte citronovým olejem, osolte a opepřete. Posypte zbylým nasekaným koriandrem a podávejte.