MARINOVANÝ HOVĚZÍ KRK, ČERSTVÁ RAJČATA A SYROVÝ FENYKL

7. 7. 2025by Lucie Leblon


Bavette marinée, tomates fraîches & fenouil cru

O receptu

Chutný a vyvážený jarní salát, ve kterém se snoubí jemnost grilovaného hovězího bavette s křupavým fenyklem a svěžestí barevných rajčat. Celý pokrm je dochucen naším bio olivovým olejem s citronem, který mu dodává sluneční a osvěžující chuť.

Ingredience

Od Oliviers & Co

  • 5 lžic bio olivového oleje s citronem
  • 1 lžíce směsi soli a bylinek na maso
  • Květová sůl z delty řeky Ebro

K dostání na trhu

  • 450 g hovězího bavette
  • ½ svazek čerstvého koriandru
  • Citronová šťáva
  • 2 bulvy fenyklu
  • Barevné rajčata

Příprava

Bavette marinujte v olivovém oleji a citronu BIO, osolte a opepřete. Zakryjte a nechte hodinu odležet v chladu.

Mezitím nakrájejte bulvy fenyklu na tenké plátky na mandolíně a pokapejte citronovou šťávou, aby zůstaly křupavé a čerstvé.

Vyjměte bavette z marinády a obalte směsí soli a bylinek. Grilujte nebo opékejte na rozpálené pánvi, asi 5 minut z každé strany podle požadované propečenosti. Nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky podél vláken.

Rajčata nakrájejte na čtvrtky. Na talíře naservírujte fenykl a rajčata, přidejte plátky hovězího bavette, posypte čerstvým koriandrem a zakápněte olivovým olejem a citronem z bio farmy.