MARINOVANÝ HOVĚZÍ KRK, ČERSTVÁ RAJČATA A SYROVÝ FENYKL
O receptu
Chutný a vyvážený jarní salát, ve kterém se snoubí jemnost grilovaného hovězího bavette s křupavým fenyklem a svěžestí barevných rajčat. Celý pokrm je dochucen naším bio olivovým olejem s citronem, který mu dodává sluneční a osvěžující chuť.
Ingredience
Od Oliviers & Co
- 5 lžic bio olivového oleje s citronem
- 1 lžíce směsi soli a bylinek na maso
- Květová sůl z delty řeky Ebro
K dostání na trhu
- 450 g hovězího bavette
- ½ svazek čerstvého koriandru
- Citronová šťáva
- 2 bulvy fenyklu
- Barevné rajčata
Příprava
Bavette marinujte v olivovém oleji a citronu BIO, osolte a opepřete. Zakryjte a nechte hodinu odležet v chladu.
Mezitím nakrájejte bulvy fenyklu na tenké plátky na mandolíně a pokapejte citronovou šťávou, aby zůstaly křupavé a čerstvé.
Vyjměte bavette z marinády a obalte směsí soli a bylinek. Grilujte nebo opékejte na rozpálené pánvi, asi 5 minut z každé strany podle požadované propečenosti. Nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky podél vláken.
Rajčata nakrájejte na čtvrtky. Na talíře naservírujte fenykl a rajčata, přidejte plátky hovězího bavette, posypte čerstvým koriandrem a zakápněte olivovým olejem a citronem z bio farmy.