Lískooříškový dort s ořechovým krémem a ananasovým carpacciem

14. 11. 2025by Lucie Leblon
recept ANANAS OŘECHOVÝ DORT od Oliviers&Co CZ

Podávejte ořechový sen se šťavnatým ananasovým carpacciem 🌰🍍 Perfektní kombinace, která potěší malé i velké. Dort se snadno naplní naší lískooříškovou krémovou náplní a ananasové carpaccio se promíchá s vanilkovým octem a trochou vánočního oleje – překvapivý malý gurmánský twist, který určitě zapůsobí.

Skvělé pro hosty, k odpolednímu čaji, jako dezert a jako víkendová pochoutka.

Počet: 4 osoby
Doba přípravy: 20 min Celkový čas 55 min

 

Ingredience

🌿 Oliviers & Co

1 sklenice lískooříškového krému

4 lžičky vanilkového octa

Vánoční olivový olej

🛒 Na trhu

250 g lískooříškové mouky

4 velká vejce

100 g cukru

1 lžička prášku do pečiva

Práškový cukr

1 ananas

recept : ANANAS dort Lískooříšková krém | Oliviers&Co

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C.

Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a poté vmíchejte lískovou mouku a prášek do pečiva.

Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi. Nalijte směs do vymazané nebo papírem na pečení vyložené formy o průměru 24 cm a pečte 30–35 minut. Nožem zkontrolujte, zda je dort propečený, nechte ho vychladnout a poté ho rozkrojte napůl, abyste měli spodní a horní část. Natřete ho bohatou vrstvou lískooříškového krému a uzavřete. Posypte moučkovým cukrem.

Oloupejte ananas, odstraňte očka a nakrájejte dužinu na čtvrtiny a poté na tenké plátky. Plátky rozložte na čtyři talíře, pokapejte vanilkovým octem a trochou olivového oleje. Podávejte vychlazené s ořechovým dortem.

Bon appétit! 🫶

Produkt | Lahodný lískooříškový krém s 45 % | Oliviers and co CZ