Lískooříškový dort s ořechovým krémem a ananasovým carpacciem

Podávejte ořechový sen se šťavnatým ananasovým carpacciem 🌰🍍 Perfektní kombinace, která potěší malé i velké. Dort se snadno naplní naší lískooříškovou krémovou náplní a ananasové carpaccio se promíchá s vanilkovým octem a trochou vánočního oleje – překvapivý malý gurmánský twist, který určitě zapůsobí.
Skvělé pro hosty, k odpolednímu čaji, jako dezert a jako víkendová pochoutka.
|
Počet: 4 osoby
|
Doba přípravy: 20 min | Celkový čas 55 min |
Ingredience
🌿 Oliviers & Co
1 sklenice lískooříškového krému
4 lžičky vanilkového octa
🛒 Na trhu
250 g lískooříškové mouky
4 velká vejce
100 g cukru
1 lžička prášku do pečiva
Práškový cukr
1 ananas
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C.
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a poté vmíchejte lískovou mouku a prášek do pečiva.
Bílky ušlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi. Nalijte směs do vymazané nebo papírem na pečení vyložené formy o průměru 24 cm a pečte 30–35 minut. Nožem zkontrolujte, zda je dort propečený, nechte ho vychladnout a poté ho rozkrojte napůl, abyste měli spodní a horní část. Natřete ho bohatou vrstvou lískooříškového krému a uzavřete. Posypte moučkovým cukrem.
Oloupejte ananas, odstraňte očka a nakrájejte dužinu na čtvrtiny a poté na tenké plátky. Plátky rozložte na čtyři talíře, pokapejte vanilkovým octem a trochou olivového oleje. Podávejte vychlazené s ořechovým dortem.
Bon appétit! 🫶

