KŘUPAVÝ SLUNEČNÝ SALÁT

6. 8. 2025by Lucie Leblon
Recept : Křupavý slunečný salát

O receptu

Svěží, barevný salát plný energie! Křupavá quinoa, křupavé ředkvičky, jahody a meloun pro sladkou chuť, to vše doplněné intenzivní chutí našeho letního olivového oleje a jemnou kyselostí grapefruitového octa. Ideální recept pro osvěžení v létě!

Ingredience

Od Oliviers&Co

Na trhu

  • 150 g quinoa
  • 200 g rukoly
  • 10 červených ředkviček
  • 1 červená cibule
  • 10 jahod
  • 1 plátek melounu
  • 5 lístků bazalky

Příprava

Quinou opláchněte studenou vodou a vařte 15 minut v vroucí vodě.

Osolte a sceďte. Ředkvičky umyjte a nakrájejte na kolečka. Cibuli a sušené rajčata oloupejte a nakrájejte.

Meloun nakrájejte na malé plátky a jahody na malé kostičky.

Smíchejte letní olivový olej, grapefruitový a citronový ocet a nasekanou bazalku, osolte. Před podáváním smíchejte všechny ingredience, přelijte omáčkou, opepřete a podávejte vychlazené.