KŘUPAVÝ SLUNEČNÝ SALÁT
O receptu
Svěží, barevný salát plný energie! Křupavá quinoa, křupavé ředkvičky, jahody a meloun pro sladkou chuť, to vše doplněné intenzivní chutí našeho letního olivového oleje a jemnou kyselostí grapefruitového octa. Ideální recept pro osvěžení v létě!
Ingredience
Od Oliviers&Co
Na trhu
- 150 g quinoa
- 200 g rukoly
- 10 červených ředkviček
- 1 červená cibule
- 10 jahod
- 1 plátek melounu
- 5 lístků bazalky
Příprava
Quinou opláchněte studenou vodou a vařte 15 minut v vroucí vodě.
Osolte a sceďte. Ředkvičky umyjte a nakrájejte na kolečka. Cibuli a sušené rajčata oloupejte a nakrájejte.
Meloun nakrájejte na malé plátky a jahody na malé kostičky.
Smíchejte letní olivový olej, grapefruitový a citronový ocet a nasekanou bazalku, osolte. Před podáváním smíchejte všechny ingredience, přelijte omáčkou, opepřete a podávejte vychlazené.
Více než:
salát