Krémová polévka z celeru s lanýži
Krémová polévka z celeru s lanýži

Jemná polévka, ve které se spojuje celer a brambory v krémové konzistenci, dochucené letními lanýži a několika kapkami oleje z černých lanýžů. Elegance, jemnost a lahodnost v každém soustu 🫶
Složení
U Oliviers&Co
Speciální olivový olej s bilým lanýži
1 sklenice plátků letních lanýžů
Směs pepřů
Fleur de sel
Na trhu
1 malý celer (asi 600 g)
2 brambory
1 šalotka
40 g másla
50 cl zeleninového nebo drůbežího vývaru
15 cl plnotučné smetany
Provedení
Oloupejte celer a brambory, nakrájejte šalotku a vše 5 minut restujte na másle.
Přidejte vývar a vařte na mírném ohni 30 minut, dokud nezměknou.
Rozmixujte, přidejte smetanu, osolte a opepřete.
Nalijte do hezkých hlubokých talířů, na vrch dejte několik plátků letní lanýže, pokapejte několika kapkami černého lanýžového oleje a ihned podávejte.
Tento recept můžete připravit také s topinambury.
Dobrou Chut'
Lucie & Bertrand 👩🍳🧑🍳