Krémová polévka z celeru s lanýži

3. 11. 2025by Lucie Leblon

Krémová polévka z celeru s lanýži 

recept | Krémová polévka z celeru s lanýži | Oliviers&Co - CZ

 

Jemná polévka, ve které se spojuje celer a brambory v krémové konzistenci, dochucené letními lanýži a několika kapkami oleje z černých lanýžů. Elegance, jemnost a lahodnost v každém soustu 🫶

Složení

U Oliviers&Co
Speciální olivový olej s bilým lanýži
1 sklenice plátků letních lanýžů
Směs pepřů
Fleur de sel

Na trhu
1 malý celer (asi 600 g)
2 brambory 
1 šalotka
40 g másla
50 cl zeleninového nebo drůbežího vývaru  
15 cl plnotučné smetany

Provedení 

Oloupejte celer a brambory, nakrájejte šalotku a vše 5 minut restujte na másle.

Přidejte vývar a vařte na mírném ohni 30 minut, dokud nezměknou.

Rozmixujte, přidejte smetanu, osolte a opepřete. 

Nalijte do hezkých hlubokých talířů, na vrch dejte několik plátků letní lanýže, pokapejte několika kapkami černého lanýžového oleje a ihned podávejte.

Tento recept můžete připravit také s topinambury.  

Dobrou Chut'

Lucie & Bertrand 👩‍🍳🧑‍🍳