JEHNĚČÍ ŠPÍZY KEFTA S JOGURTOVOU OMÁČKOU

2. 10. 2024by Erwan WERTHE
Brochettes d'agneau façon kefta & sauce au yaourt

O receptu

Recept na marinované jehněčí maso, lehce kořeněné, s orientálními příchutěmi.

Ingredience

Od Oliviers&Co

2 lžičky směsi Zaatar
Směs soli a bylinek na maso
Olivový olej a citron BIO
Pepř

Na trhu

700 g jehněčího masa, mletého
1 cibule
1 stroužek česneku
2 větvičky ploché petržele
2 větvičky máty
2 špetky mleté skořice
2 řecké jogurty

Příprava

Zapněte planchu (nebo gril) a namočte dřevěné špízy do studené vody (aby se při pečení nespálily).

V misce smíchejte jogurty s 1 lžičkou směsi Zaatar a 1 lžící olivového oleje s citronem a odložte do chladu.

Nastrouhejte cibuli, jemně nasekejte česnek a nasekejte bylinky. Smíchejte je v míse s masem. Přidejte skořici, zbytek směsi Zaatar a 1 lžíci olivového oleje s citronem, posypte směsí soli a bylinek a opepřete. Vše dobře promíchejte.

Směs rozdělte na 12 částí a navlhčenýma rukama vytvarujte malé válečky kolem dřevěných špízů, dobře je přitlačte, aby držely pohromadě.

Špízy pečte na planše z každé strany 6 až 8 minut a několikrát je otočte.

Podávejte s pečenou zeleninou pokapanou olivovým olejem a citronem a jogurtovou omáčkou.