Brownie s vanilkovou zmrzlinou

Brownie s vanilkovou zmrzlinou
Brownie s vanilkovou zmrzlinou, olivovým olejem a Fleur de Sel
Doba přípravy: 10 min Doba pečení: Celkový čas: 30-45 min 40-55 min + chlazení Vyrobí: 40-55 min: Doba přípravy: 12 kusů
SUROVINY
BROWNIE
● 150 g másla
● 200 g hořké čokolády
● 5 vajec
● 100 g hnědého cukru
● 280 g krystalového cukru (nebo 360 g, pokud nepoužijete hnědý cukr)
● 2 lžíce silné kávy
● 70 g hladké mouky
● 30 g kakaového prášku
● ½ lžičky prášku do pečiva
● Špetka fleur de sel od Oliviers & Co.
K PODÁVÁNÍ
● 600 g kvalitní vanilkové zmrzliny (od Crème de la crème je super)
● Extra panenský olivový olej - my jsme použili letní olivový olej od Oliviers & Co.
● špetka fleur de sel od Oliviers & Co
● Jedlé květy (nepovinné)
INSTRUKCE
1. Předehřejte troubu na 175 °C (ventilátor).
2. V žáruvzdorné misce nad hrncem s vroucí vodou (nebo na velmi mírném ohni) rozpusťte máslo a čokoládu.
3. V samostatné míse vyšlehejte metličkou nebo elektrickým mixérem vejce, hnědý cukr a krystalový cukr. Směs by neměla být příliš vzdušná.
4. Vlijte rozpuštěnou máslovo-čokoládovou směs a uprostřed stěrkou energicky promíchejte, aby se emulgovala. Stejným způsobem vmíchejte kávu.
5. Prosejeme mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a fleur de sel. Vše smíchejte do hladkého těsta.
6. Těsto nalijte do pergamenem vyložené formy nebo pekáče (my jsme použili formu o rozměrech 21x33 cm). Velikost se může lišit - stačí sledovat dobu pečení.
7. Pečte při 175 °C po dobu 30-45 minut. Po 30 minutách začněte kontrolovat. Zasuňte nůž do středu - měly by z něj vyjet vlhké drobky, ale ne syrové těsto.
8. Vyjměte z trouby a nechte brownies zcela vychladnout.
9. Plátky brownie podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, pokapané extra panenským olivovým olejem a lehce posypané fleur de sel. Vychutnejte si! Brownie s vanilkovou zmrzlinou
---
JAK VYROBIT QUENELLE
Tvarování zmrzliny do tvaru quenelle může být složité, ale pokud je zmrzlina správně temperovaná, je to jednodušší, než se zdá. (Tip: v případě potřeby si najděte video o této technice.)
---
POZNÁMKY
ČAS PEČENÍ Vaše zapékací miska se může lišit velikostí a tvarem - důležitá je doba pečení. Čím vyšší je těsto v pekáči, tím déle se musí péct. Snažte se, aby těsto bylo vysoké 1-1,5 cm. Mějte na paměti, že koláč během pečení mírně stoupne.
BEZLEPKOVÝ Tento recept můžete snadno připravit jako bezlepkový použitím bezlepkové mouky, rýžové nebo mandlové mouky. Při použití rýžové nebo mandlové mouky bude brownie ještě více nadýchané - a lahodné!
BEZ LAKTÓZY Chcete-li tento dezert připravit bez laktózy, stačí použít máslo, čokoládu a zmrzlinu bez laktózy.
---